Tämä on viime syksyn kokkailuja, muistaakseni Maku lehdestä löysin ohjeen tälle, eli kanttarellipiirakka ja savuporoleipäjuustosalaattia oli muuten niin hyvä, että tätä tarjoilimme sitten häissämmekin suolaisena iltapalana. Ja seurana tietenki Motörhead:n punaviini.
Kanttarellipiirakka
Pohja:
125 g voita
2 dl spelttijauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 tl leivinj.
ripaus suolaa
1 dl juustoraastetta
2 rkl vettä
Sekoita voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi esim. monitoimikoneella. Lisää juustoraaste ja vesi. Kauli ohueksi. Nosta voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 28cm). Nosta kylmään puoleksi tunniksi.
Täyte:
500 g kanttarelleja
1 sipuli
1 rkl voita
2 rkl valkoviiniä
vajaa tl suolaa
ripaus mustapippuria
200 g rankankermaa
3 munaa
2 dl juustoraastetta
ruohosipulia
Silppua sienet ja sipulit, kuullota voissa pannulla. lisää valkoviini ja mausteet. Kiehauta ja anna jäähtyä. Sekoita ranskankerma ja munat keskenään lisää juustoraaste, silputtu ruohosipuli ja kanttarelliseos.
Pistele piirakkapohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa 10 min. (alimmalla tasolla)
Levitä täyte pohjan päälle ja paista vielä 200 asteessa 25 min. (keskitasolla), kunnes täyte on hyytynyt.
Savuporo-leipäjuustosalaatti
jääsalaatinlehtiä
roomansalaattia
savupororouhetta
leipäjuustoa
5 valkosipulin kynttä
4 siivua ruisleipää (esim jälkiuuni)
2 rkl voita
puolukkaa
ceasarkastike/balsamicosiirappi
Sulata voi, lisää valkosipulin kynnet. Paista kuutioidut ruisleivät valkosipulin kera. Kuutioi leipäjuusto ja pilko salaatit. Sekoita keskenään, koristele puolukoilla tarjoa ceasarkastikkeen tai vaikka balsamicosiirapin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti