Pidän voileipäkakkujen teosta, varsinkin lihavoileipäkakkujen. Meillä on niitä lähes aina juhlissa tarjottavina :D Nyt tuntuu, että tarvitsisin uusia ideoita täytteisiin. Jotenkin sitä niin vanhoihin kaavoihin kangistuneina tekee aina samantapaisilla ohjeilla.
tiistai 16. huhtikuuta 2013
keskiviikko 27. maaliskuuta 2013
Valkosipulietanat
Tämä herkku jakaa mielipiteitä, toiset rakastaa ja toiset vihaa. Tässä ystävältäni saama huippuhyvä ohje valkosipulietanoihin.
24 etanaa+
100g voita
1 valkosipulin kynsi
1 valkosipulin kynsi
1 salottisipuli
3 rkl
persiljaa hienonnettuna
2 tl
sitruunan mehua
suolaa ja
valkopippuria
Huuhtele
etanat ja anna kuivahtaa. Laita
uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Hienonna valkosipuli, salottisipuli ja
persilja. Sekoita maustevoin ainekset tahnaksi.Laita etanat etanapannun jokaiseen koloon ja päälle reilu nokare
tahnaa (aurajuusto sopii myös).Kypsennä
etanoita uunissa 5–10 min, kunnes voi tirisee ja on saanut hieman väriä.
lauantai 23. maaliskuuta 2013
Syksyistä herkuttelua
Tämä on viime syksyn kokkailuja, muistaakseni Maku lehdestä löysin ohjeen tälle, eli kanttarellipiirakka ja savuporoleipäjuustosalaattia oli muuten niin hyvä, että tätä tarjoilimme sitten häissämmekin suolaisena iltapalana. Ja seurana tietenki Motörhead:n punaviini.
Kanttarellipiirakka
Pohja:
125 g voita
2 dl spelttijauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 tl leivinj.
ripaus suolaa
1 dl juustoraastetta
2 rkl vettä
Sekoita voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi esim. monitoimikoneella. Lisää juustoraaste ja vesi. Kauli ohueksi. Nosta voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 28cm). Nosta kylmään puoleksi tunniksi.
Täyte:
500 g kanttarelleja
1 sipuli
1 rkl voita
2 rkl valkoviiniä
vajaa tl suolaa
ripaus mustapippuria
200 g rankankermaa
3 munaa
2 dl juustoraastetta
ruohosipulia
Silppua sienet ja sipulit, kuullota voissa pannulla. lisää valkoviini ja mausteet. Kiehauta ja anna jäähtyä. Sekoita ranskankerma ja munat keskenään lisää juustoraaste, silputtu ruohosipuli ja kanttarelliseos.
Pistele piirakkapohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa 10 min. (alimmalla tasolla)
Levitä täyte pohjan päälle ja paista vielä 200 asteessa 25 min. (keskitasolla), kunnes täyte on hyytynyt.
Savuporo-leipäjuustosalaatti
jääsalaatinlehtiä
roomansalaattia
savupororouhetta
leipäjuustoa
5 valkosipulin kynttä
4 siivua ruisleipää (esim jälkiuuni)
2 rkl voita
puolukkaa
ceasarkastike/balsamicosiirappi
Sulata voi, lisää valkosipulin kynnet. Paista kuutioidut ruisleivät valkosipulin kera. Kuutioi leipäjuusto ja pilko salaatit. Sekoita keskenään, koristele puolukoilla tarjoa ceasarkastikkeen tai vaikka balsamicosiirapin kera.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)
Kotimme bohoa kesätunnelmaa
Tämän vuoden aikana on monenkin kodin sisustukseen levinnyt boheemi tyyli. Kuin myös meillekin. On jotenkin vapauttavaa ol...

-
Olemme jonkin aikaa jo haaveilleet ulkosaunasta ja grillikatoksesta. Löysimme paikallisen yrityksen Cent...
-
Viime viikolla vanhempieni luona kyläillessäni löysin pinterest:stä kuvan itse tehdystä munalasta. Siitä innostuttuani, isäni kanssa teim...
-
Tässä on muutamia tekemiäni synttäriteemakakkuja neidille menneiltä vuosilta :) Osa tosin onnistuneet paremminkuin toiset :D ...