Hyvää isänpäivää <3
sunnuntai 10. marraskuuta 2013
keskiviikko 4. syyskuuta 2013
Namskis
Tämä on oma suosikkini festareilla ja muissa vastaavissa tapahtumissa käydessäni, pitihän niitä testata pitkästä aikaa kotonakin eli ruismuikut kermaviilidipin kera.
500g perattuja muikkuja
3/4dl ruisjauhoja
n.1 tl suolaa
valkopippuria
loraus sitruunamehua
tilliä
voita paistamiseen
Pyörittele puhdistetut muikut jauho-sitr.mehu-mausteseoksessa. Ruskista voissa pannulla. Tarjoa esim. uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa tai dippaile sellaisenaan.
Valkosipulinen kermaviilikastike:
1 prk kermaviiliä
1 prk smetanaa
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa, mustapippuria
sitruunamehua, tilliä
Sekoita kermaviili ja smetana keskenään, lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, mausta seos. Ja eikun dippailemaan.
tiistai 13. elokuuta 2013
Nopiasti hyvää herkkua
Oli sellainen päivä, että oli pakko saada jotain ihanaa jälkiruokaa ja kaapista ei tuntunut löytyvän kuin suklaata ja ihan perusraaka-aineita. Joten päätin testata suklaafondantea.
4:lle
50g voita
0,5dl sokeria
1 muna
0,8dl vehnäjauhoja
0,2tl leivinjauhetta
0,5rkl kaakaojauhetta
50g suklaata
muutama tippa rommiaromia (ei pakollinen)
Lisäksi:
0,5 dl vaahdotettua vispikermaa
mansikoita/vadelmis yms.
sitruunamelissanlehtiä/tomusokeria
4:lle
50g voita
0,5dl sokeria
1 muna
0,8dl vehnäjauhoja
0,2tl leivinjauhetta
0,5rkl kaakaojauhetta
50g suklaata
muutama tippa rommiaromia (ei pakollinen)
Lisäksi:
0,5 dl vaahdotettua vispikermaa
mansikoita/vadelmis yms.
sitruunamelissanlehtiä/tomusokeria
Vatkaa huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena.Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskiteholla välillä sekoittaen. Lisää suklaasula (ja rommiaromi) taikinaan. Kaadoin seoksen rasvattuihin annosvuokiin, mutta hyvin käy myös esim. muffinivuoat. Paista 200 asteessa n. 9 min. Fondant saa jäädä keskeltä pehmeän suklaiseksi. Anna jäähtyä hetki. Tarjosin itse vain mansikoiden kera, kun kermaa ei sattunut olemaan.
Astetta ruokaisampaa salaattia
Työkaverilta sain ohjeen tähän salaattiin, suolainen, mutta silti makea ja lisäksi sisältää vielä kivasti proteiineja.
Meetwursti-raejuustosalaatti:
Meetwurstia
Suolakurkkua
Paprikaa
Omenaa
Purjoa
Raejuustoa
Persiljaa koristeeksi
maanantai 12. elokuuta 2013
Saunaillan ratoksi
Tämä on Maku-lehdestä muutama vuosi sitten bongattu ohje, hieman erilaisempi versio normaalista lihapadasta. Ainoa ongelma tässä vain on, että tähän tulee savuolutta ja sitä ei aina tahdo löytyä. Joten olen käyttänyt korvaavana savusuolaa ja tervaolutta (tai vahvaa olutta), ajaa saman asian.
`Karjalanpaistin oloinen, mutta tuoksussa terva. Mehevä ja yllättävän makoisa erikoispata vaikka saunaillan päätteeksi`. (Maku lehden raadin arvio)
10 salottisipulia
5 valkosipulinkynttä
1rkl voita
1plo= 0,33L savuolutta
1pkt= 170g pekonia
700g naudan paistia
2 palsternakkaa
2 porkkanaa
2tl suolaa
1tl rouhittua mustapippuria
1rkl hienoa sokeria
1-2rs (a´30g) tervapastilleja
2,5dl lihalientä
Kuori ja lohko sipulit. Kuumenna voi pannulla. Lisää sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä vajaa puolisen tuntia niin, että ne karamellisoituvat. Kaada olut loppuvaiheessa joukkoon ja kiehauta.
Hienonna pekoni ja paloittele naudanpaisti kuutioiksi. Ruskista pekoni omassa rasvassaan paistinpannulla ja siirrä pataan. Ruskista lihakuutiot voissa 2-3 erässä. Lisää pataan.
Kuori ja kuutioi palsternakat ja porkkanat lihojen seuraksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää myös sokeri, tervapastillit, lihaliemi ja olutliemi sipuleineen pataan. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Koristele persiljalla ja tarjoa esim. muusin kanssa. Seurana meillä tällä kertaa oli Slayer punaviiniä.
Pikkusuolaista
En nyt muista tarkkoja raaka-aine määriä, kun näihin tulee laitettua mitä jääkaapista sattuu löytymään. Helppoa iltapalaa ja moniin juhliin on tullut tehtyä eri versioina pienenä suolaisena tarjottavana.
Savupororieskarullat
Rieskaa (neliskanttisia,;kostutin kasvisliemellä)
Savuporoa
Kylmäsavuhärkä leikkelettä
Suolakurkkua
Kaprista
Aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa
Ruohosipuli tuorejuustoa
Ripaus suolaa ja mustapippuria
Pilkoin vielä sekaan tuoretta persiljaa
maanantai 13. toukokuuta 2013
Koskenlaskijanlohikeitto
Tämä on eräs meidän lempiruoistamme, ihanan kermainen ja täyttävä koskenlaskijanlohikeitto. Tätä oli jopa pääruokana häissämmekin <3
Koskenlaskijanlohikeitto:
(6 annosta)
500g lohifilettä
500g perunaa
300g porkkanaa
1/2 purjoa
1 sipulia
2 L vettä
1/2 pkt koskenlaskijan maustamaton sulatejuustoa
n.3dl kuohukermaa
1/2 L maitoa
tilliä
kalafondia (tai kalaliemikuutio)
suolaa
valkopippuria
Fileoi lohi, kuutioi. Pilko myös perunat ja porkkanat kuutioiksi. Silppua sipuli ja purjo.
Laita perunat, porkkanat ja lohikuutiot kattilaan ja kiehauta vedessä lähes kypsiksi. Kaada siivilän läpi vedet pois. Lisää sekaan kuohukerma, maito, sipulit, purjo, kalafondi ja mausteet. Kiehauta hetki. Lisää nestettä tarvittaessa (kerma/maito/vesi). Lisää lopuksi koskenlaskijan sulatejuustoa ja pilkottua tilliä. Tarkista vielä maku.
Koskenlaskijanlohikeitto:
(6 annosta)
500g lohifilettä
500g perunaa
300g porkkanaa
1/2 purjoa
1 sipulia
2 L vettä
1/2 pkt koskenlaskijan maustamaton sulatejuustoa
n.3dl kuohukermaa
1/2 L maitoa
tilliä
kalafondia (tai kalaliemikuutio)
suolaa
valkopippuria
Fileoi lohi, kuutioi. Pilko myös perunat ja porkkanat kuutioiksi. Silppua sipuli ja purjo.
Laita perunat, porkkanat ja lohikuutiot kattilaan ja kiehauta vedessä lähes kypsiksi. Kaada siivilän läpi vedet pois. Lisää sekaan kuohukerma, maito, sipulit, purjo, kalafondi ja mausteet. Kiehauta hetki. Lisää nestettä tarvittaessa (kerma/maito/vesi). Lisää lopuksi koskenlaskijan sulatejuustoa ja pilkottua tilliä. Tarkista vielä maku.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)
Kotimme bohoa kesätunnelmaa
Tämän vuoden aikana on monenkin kodin sisustukseen levinnyt boheemi tyyli. Kuin myös meillekin. On jotenkin vapauttavaa ol...

-
Olemme jonkin aikaa jo haaveilleet ulkosaunasta ja grillikatoksesta. Löysimme paikallisen yrityksen Cent...
-
Viime viikolla vanhempieni luona kyläillessäni löysin pinterest:stä kuvan itse tehdystä munalasta. Siitä innostuttuani, isäni kanssa teim...
-
Tässä on muutamia tekemiäni synttäriteemakakkuja neidille menneiltä vuosilta :) Osa tosin onnistuneet paremminkuin toiset :D ...