Tämä on oma suosikkini festareilla ja muissa vastaavissa tapahtumissa käydessäni, pitihän niitä testata pitkästä aikaa kotonakin eli ruismuikut kermaviilidipin kera.
500g perattuja muikkuja
3/4dl ruisjauhoja
n.1 tl suolaa
valkopippuria
loraus sitruunamehua
tilliä
voita paistamiseen
Pyörittele puhdistetut muikut jauho-sitr.mehu-mausteseoksessa. Ruskista voissa pannulla. Tarjoa esim. uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa tai dippaile sellaisenaan.
Valkosipulinen kermaviilikastike:
1 prk kermaviiliä
1 prk smetanaa
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa, mustapippuria
sitruunamehua, tilliä
Sekoita kermaviili ja smetana keskenään, lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, mausta seos. Ja eikun dippailemaan.